get to know
دانستنیها و مطالب علمی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان get to know و آدرس matalebeelmi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





چندی پیش گوگل از این نسخه از سیستم عامل اندروید پرده برداری کرده بود و حال زمان انتشار آن فرا رسیده و اولین دریافت کنندگان این بروز رسانی محصولات خانواده نکسوس هستند. البته در حال حاضر این نسخه از سیستم عامل اندروید برای نکسوس هایی عرضه شده که دستگاه آنها برای شرکت T-Mobile هستند.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________--

 

اندروید 4.4.3 بزودی در اختیار دارندگان محصولات خانواده نکسوس قرار خواهد گرفت

در زمان معرفی این نسخه اندروید، گوگل اعلام کرده بود که در این نسخه اکثراً به رفع ایرادات پرداخته و چندان در حوزه ظاهر اندروید دست نبرده است. بر همین اساس شما در گوشی نکسوس خود یک دوربین سریعتر خواهید داشت. البته گوگل تغییراتی را در بخش شماره گیری انجام داده که از شکل و شمایل زیباتری برخوردار است.

گوگل و T-Mobile این بروز رسانی را آغاز کرده اند و بزودی در دسترس کابران این سری محصولات محبوب  خواهد بود

منبع:مایکت


موضوعات مرتبط: مطالب علمیتکنولوژِیآندروید و آی او اساندروید (گوگل)
برچسب‌ها: آرادنوروزیمایکتاندروید433نکسوس5پنجنسخه
[ جمعه 16 خرداد 1393 ] [ 17:13 ] [ Admin ]

ماساژ درمانی یک روش موثر برای درمان بسیاری از بیماری ها و تسکین درد هاست  و در عین حال که ساده است می تواند به سلامت پایدار و شادابی شما بیانجامد. 
بررسی ها نشان می دهند، ماساژ درمانی باعث کاهش تنش و اضطراب بدن می شود و هنگامی که بدن شما از توان جسمی و ذهنی کاملی برخوردار نباشد نیاز به تمرین ماساژ درمانی خواهد داشت تا به ارگانیسم بدن نیروی تازه ای ببخشد. 

ماساژ درمانی امروزه یک عمل بهداشتی آرام بخش شناخته شده است و دانشمندان با انجام آزمایشاتی روی هزاران داوطلب دریافتنند حتی موثر تر از قرص ها نیز عمل کند و هنگام استراحت باعث می شوند مواد سمی بدنتان با سرعت بیشتری از بدنتان دفع شوند. 

ماساژ گره های چوبی حبس شده در اندام ها را باز نموده و سبب جریان آزاد مایعات در بدن می شود و درد های ناشی از جراحی ها را نیز کاهش می دهد. 

مدت ماساژ برای اندام های مختلف 10 الی 20 دقیقه است که اگر ماساژ همراه با روغن های طبیعی باشد اثر بخشی آن بیشتر است و درد های جسمی تان آرام تر می شود .

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیروانشناسی
برچسب‌ها: ماساژدرمانیآرادنوروزیمسکنقویدار
[ جمعه 16 خرداد 1393 ] [ 17:5 ] [ Admin ]

همین چند وقت پیش فقط یک سس مایونز سفید و یک سس کچاپ قرمز بود و هر غذا یا سالادی که درست می کردیم، در نهایت با همین 2 نوع سس طعم دار می شد اما این روزها تنوع سس ها آنقدر زیاد شده که یک سالاد فصل ساده را با چندین طعم مختلف می توان امتحان کرد.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 
 
به عقیده دانششمندان ، نه تنها میزان کالری و چربی این سس ها با هم متفاوتند که سس مخصوص هر غذا هم تولید شده؛سس ساندویچ، سس سیب زمینی...اما این سس ها تا چه حد باید در سبد غذایی روزانه ما مصرف شوند؟

بررسی ها نشان می دهند، سس انار از آن سس هایی است که 3 سال است وارد بازار شده است و برای انواع غذاهای گوشتی و دریایی و جوجه کباب مناسب است.این سس از ترکیب پوره انار، نمک ،شکر و آب تولید شده و از آسیب های عصبی و پیری ،پیشگیری از ابتلا به آلزایمر،پیشگیری و جلوگیری از سرطان و تنظیم هورمون های بدن نقش زیادی دارد. 
 
گفتنی است، برخی از شرکت های خوش ذوق آمده اند ماست پاستوریزه،سرکه،سبزیجات معطر،روغن مایع،شکر و نمک را با پودر خردل را مخلوط کرده اند و سس خوشمزه ای به اسم سس ماست درست کرده اند که از سس های ماستی خانگی بسیار بسیار خوشمزه ترند. 

نباید فکر کنیم سس لیمو یا سس ماست چون از لیمو و ماست تهیه شده اند،بهتر از مایونز معمولی بوده و کم ضرر ترند.ماده موثره موجود در این سس ها هم آنقدر ها نیست که بخواهیم مجوزی در زیاده روی مصرفشان باشد اما باید یادمان نرود همان طور که بخشی از جامعه دچار چاقی است،بخش دیگری هم دچار کمبود وزن است و اگر این سس ها با تنوعی که دارند،بتوانند اشتها را برای غذا خوردن باز کنند جای تقدیر دارند. 

نتایج مطالعات نشان می دهند، سس چیلی تای(سس تند)، سس مخصوص ساندویچ  حاوی ماده ایی به نام کسپیسین هاست که سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و برای کاهش وزن خوب است  اما برای فردی که دچار زخم معده یا زخم اثنا عشر است، همچنین  فردی که دچار مشکلات شبکیه است ،مضر است.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: آرادنوروزیسسفروشگاهزنجیره ایمخصوصسیب زمینیکچاپمایونزسفیدقرمزتند
[ جمعه 16 خرداد 1393 ] [ 15:55 ] [ Admin ]

مصرف مواد یخی مانند بستنی‌های یخی و شربت‌های خانگی که به صورت یخی تهیه می‌شوند، عطش ناشی از گرمای تابستان را از بین می‌برد.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: بر خلاف تصور علوم، مصرف نوشابه عطش موجود در بدن را از بین نبرده، بلکه آن را تشدید می‌کند. 
 
وی با اشاره به یخ بودن موادی مانند شربت آبلیمو و یا شربت آلبالو که به طور خانگی تهیه شده است، افزود: مصرف این نوع مواد در کاهش عطش ناشی از گرمای تابستان بسیار مفید بوده و توصیه می‌شود افراد به جای استفاده از انواع بستنی و نوشابه‌های خنک، خود اقدام به تهیه مواد یخی خانگی کنند. 
 
وی همچنین در خصوص مصرف بستنی در فصل تابستان خاطرنشان ساخت: حالت یخ بودن بستنی خوب است، اما نباید در مصرف آن افراط نمود و به طور معمول هفته‌ای یک یا دو بار مصرف بستنی توصیه می‌شود تا چربی‌ها و مواد قندی موجود در آن به سلامت بدن آسیب نرساند. 

 

منبع : باشگاه خبرنگاران


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: آرادنوروزیبستنییخیخیعطشتابستانخوراکی
[ جمعه 16 خرداد 1393 ] [ 15:41 ] [ Admin ]

بسیاری بر این باورند که مصرف ماءالشعیر در هر صورت باعث چاقی می شود اما این باور درست نیست و به نوع و میزان آن بستگی دارد.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ماءالشعیر دارای مقدار قابل توجهی کالری است با این حساب اگر خوردن ان به صورت یک عادت روزانه دربیاید،فرد بخشی از کالری خود را از راه مصرف ان به دست می اورد اما چون ماءالشعیر باعث سیری نمی شود، فرد برنامه تغذیه روزانه اش را ادامه می دهد. 
بررسی ها نشان می دهند، این کالری های اضافه باعث تجمع چربی در ناحیه شکم و کمر شده و باعث چاقی موضعی می شوند. 

گفتنی است، با مصرف روزانه ماءالشعیر بین 120 تا 150 کالری انرژی اضافی وارد بدن می شود که در ماه به رقم خطرناک و ترسناک یک کیلوگرم چربی اضافه می رسد. 

اگر مصرف ماءالشعیر به صورت عادت درنیاید و فرد هر از گاهی از آن استفاده کند تاثیری روی اضافه وزن فرد ندارد.البته مصرف هر نوع خوراکی پر کالری که باعث دریافت کالری اضافه شود، می تواند به بروز چاقی موضعی در ناحیه شکم و کمر منجر شود.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: نوشیدنیچاقیماءالشعیرآراد نوروزی
[ دو شنبه 12 خرداد 1393 ] [ 11:25 ] [ Admin ]

 

برای توضیح نانو و ابعاد آن و تفاوتهای ماده در ابعاد نانو با ابعاد بزرگتر،استفاده از نمونه های ماکرومقیاس می تواند تا حدودی کمک کننده باشد.به این طریق می توان برخی تفاوتهای ماده در ابعاد مختلف را ، مقایسه کرد.خواص شگفت انگیز ماده در مقیاس نانو،انگیزه ایجاد مواد در ابعاد کوچکتر مثلا پیکو را برای دست یابی به خواص مطلوب تر تقویت می کند. اما در این زمینه محدودیتهایی نیز وجود دارد؛برای تولید ماده در ابعاد پیکومتری ، نیازمند کنار هم قرار دادن ذرات زیراتمی و تولید آن ماده هستیم.از جمله مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد،این است که اولا ذرات زیراتمی در طبیعت بطور جداگانه یافت نمی شوند.ثانیا کنار هم قرار دادن آنها ، از نظر مالی و زمانی ، مقرون به صرفه نیست.گرچه هم اکنون تعدادی عنصر مصنوعی در صنعت تولید شده و مورد استفاده قرار گرفته اند، اما این عناصر نیمه عمرهای بسیار کوتاهی دارند.این عوامل و نیز کاربرد وسیع نانوفناوری در همه حیطه ها، کماکان برتری این فناوری بر سایر فناوریهای نوین را موجب می گردد.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

> یک آزمایش ساده

مواد و وسایل موردنیاز :

1. مقوا به اندازه‌ی ساخت دو مکعب به اضلاع 10×5×5 سانتی‌متر

 filereader.php?p1=main_884c8005caa5d514f


2. مقداری نوار چسب
filereader.php?p1=main_afdad914d1d83fcf1


3. 200 حبه قند مکعبی شکل

filereader.php?p1=main_eeb7e61231a4dc86e
4. مقداری شکر (از نظر جرم برابر با جرم 200 حبه قند)

filereader.php?p1=main_9cfec35239c5fda09

5. مقداری آب

filereader.php?p1=main_f9440a220b7f0871e

6. یک گرم‌‌کن الکتریکی (هیتر)

filereader.php?p1=main_beb5b7e1c5e3f959e

7. اسپری آب پاش یا قطره چکان

filereader.php?p1=main_eefba042120dedd28



شرح آزمایش :

با استفاده از مقوا و نوار چسب ، دو مکعب به اضلاع 5×5×10 سانتی‌متر بسازید . یکی از وجه‌های 5×10 سانتی‌متری آن را بازبگذارید تا بتوانید درون آن مقداری قند و شکر بریزید.
100 حبه قند مکعبی شکل را با نیمی از شکرها مخلوط کنید و آن را درون یکی از مکعب‌های مقوایی که ساخته‌اید بریزید. این مکعب را مکعب شماره (1) می‌نامیم. مقدار بسیار کمی آب را با استفاده از اسپری آب‌پاش یا قطره‌چکان، درون مکعب (1) و بر روی مخلوط حبه‌های قند و شکر بریزید؛ به گونه‌ای که مقدار کمی رطوبت ایجاد شود. مکعب (1) را در مجاورت گرم‌کن الکتریکی قرار دهید تا آب آن به سرعت تبخیر شود. پس از تبخیر آب، حبه‌های قند و شکرها به یکدیگر می‌چسبند.

در مکعب دیگر که آن را مکعب (2) می‌نامیم، ابتدا حبه‌های قند را به صورت منظم کنار یکدیگر قرار دهید ( آن‌ها را کاملاً به یکدیگر نچسبانید تا فضاهای خالی بین آن‌ها وجود داشته باشد). سپس مقداری شکر بر روی آن بریزید به گونه‌ای که علاوه بر پر شدن فضاهای خالی، روی حبه‌های قند نیز با مقداری شکر پوشیده شود. سپس ردیف دیگری از حبه‌های قند را روی شکرها بچینید و دوباره بر روی آن مقداری شکر بریزید. مکعب (2) را نیز در مجاورت گرم‌کن الکتریکی قرار دهید تا آب آن به سرعت تبخیر شود.
پس از آن که مطمئن شدید آب درون هر دو مکعب (1) و (2) کاملاً تبخیر شده است ، پوشش مقوایی آن‌ها را به آرامی جدا کنید. اکنون دو مکعب بزرگ به اضلاع 10*5*5 سانتی‌متر دارید که از مخلوط حبه‌های قند و شکر تشکیل شده است.(شکل 1)

 

filereader.php?p1=main_464d0fee4ae65b8a6

شکل 1. مکعب قندی 1 (سمت چپ) و مکعب قندی 2 (سمت راست)

پرسش‌های آزمایش:
1- چه تفاوتی بین ساختار دو مکعب (1) و (2) وجود دارد؟
2- فکر می‌کنید ساختار کدام مکعب (1) یا (2) به آن چه در فناوری نانو مطرح می‌شود، نزدیک‌تر است؟
3- آیا خواص مکعب (1) با مکعب (2) تفاوتی دارد یا خیر؟
برای یافتن پاسخ پرسش‌های بالا، ادامه مقاله را با دقت بیش‌تر بخوانید.


> میکرو یا نانو؟!

در مکعب (1) ، ما با توده‌ای از مواد سر و کار داریم . مخلوطی از حبه‌های قند و شکر که به صورت کاملا بی‌نظم و تصادفی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. هنگام ساختن مکعب (1) با تک تک حبه‌های قند سر و کار نداشتیم . یعنی اصلاً به آن دسترسی نداشتیم. (حبه‌های قند و شکرها را با هم مخلوط کردیم و مخلوط حاصل را به صورت توده‌ای درون مکعب (1) ریختیم، بنابراین، به تک تک حبه‌های قند دسترسی نداشتیم.)
در مکعب (2) ، با قرار دادن تک تک حبه‌های قند در مجاورت یکدیگر، مکعب را ساختیم. یعنی به همه‌ی حبه‌های قند دسترسی داشتیم.
تفاوت در ساختار دو مکعب موجب شده است که بعضی از خواص مکعب (2) با مکعب (1) متفاوت باشد . مثلاً می‌توان شکنندگی آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کرد. مکعب (2) که دارای ساختار منظم‌تری است در مقابل ضربه و نیرو مقاوم‌تر و سخت‌تراست ، نسبت به مکعب (1) که ساختار نامنظمی دارد.
اگر حبه‌های قند را به اتم‌ها (یا مولکول‌ها) ی تشکیل دهنده‌ی یک ماده تشبیه کنیم، شکرهای بین آن‌ها نقش پیوندهای بین اتمی (بین مولکولی) را دارند. همان‌طور که حتما می‌دانید ، اندازه‌ی اتم‌ها تقریباً 10-10 متر یا به اصطلاح، یک آنگستروم است. اندازه‌ی مولکول‌ها هم بسته به این که از چند اتم تشکیل شده‌اند و ساختار آن‌ها چگونه است، متفاوت‌ است . فاصله‌ی بین اتم‌ها یا مولکول‌ها در پیوندهای بین اتمی یا بین مولکولی نیز با توجه به حالت ماده متفاوت است. در جامدات و مایعات فاصله‌ی بین اتمی یا بین مولکولی ، تقریباً 10-10 متر است . دقت کنید که این اعداد چه قدر به ابعاد نانو، یعنی 9-10 متر نزدیک است.(شکل 2)

filereader.php?p1=main_5c03b794caf5bdb52

شکل 2. اتم وذرات زیراتمی

> پیکو یا نانو؟!
حال که با استفاده از فناوری نانو دسترسی به خواص جدید ممکن می‌شود، آیا حرکت به سمت فناوری‌های کوچک‌تر نیز مفید است؟ برای پاسخ به این پرسش دقت کنید که اندازه‌ی اتم‌ها در حدود 10-10 متر است. اگر بخواهیم به سمت فناوری‌های کوچک‌تر از نانو حرکت کنیم، یعنی باید وارد محدوده ‌ی اتم شویم. محدوده‌ی اتم، یعنی محدوده‌ی الکترون‌ها، پروتون‌ها، نوترون‌ها و سایر ذرات زیر اتمی . یعنی مثلاً ما با استفاده از این ذرات زیر اتمی ، ابتدا یک اتم بسازیم و سپس با کنار یکدیگر قرار دادن اتم‌ها، موادی را با خواص جدید بنا کنیم.
لازم است توجه کنیم نخست آن‌که، ما در طبیعت، ذرات زیر اتمی مانند الکترون، پروتون و نوترون را به صورت جداگانه نمی‌یابیم. یعنی این ذرات، درون اتم‌ها قرار دارند و برای دسترسی به آن‌ها باید به محدوده‌ی درون اتم‌ها وارد شویم . ثانیا ورود به محدوده‌ی درون اتم‌ها معمولاً بسیار گران و پرهزینه است. اگر چه این کار امروزه در بعضی از آزمایش‌گاه‌های پیشرفته‌ی فیزیک انجام می‌شود، اما به نظر نمی‌رسد که در زندگی روزمره کاربرد چندانی داشته باشد. ثالثا ما می‌خواهیم با کنار یکدیگر قرار دادن ذرات زیر اتمی نظیر الکترون، پروتون و نوترون، اتم‌ها را بسازیم. در حالی که طبیعت، بسیاری از اتم‌ها را در اختیار ما قرار داده است.
ورود به محدوده‌ی کوچک‌تر از نانو (مثلا محدوده ی پیکو یا همان 12-10 متر)، مانند آن است که بخواهیم ابتدا حبه‌های قند را کوچک‌تر کنیم و سپس قطعات حاصل را به یکدیگر متصل کنیم و با حبه‌های قند حاصل، مکعب نهایی را بسازیم. طبیعی است کار کردن با همان حبه‌های قند اولیه را نسبت به این که ابتدا حبه‌های قند را کوچک‌تر کنیم و سپس دوباره به یکدیگر متصل کنیم، ترجیح می‌دهیم.
البته توجه به این نکته نیز خالی از لطف نیست که امروزه با استفاده از روش‌های دقیق و فناوری‌های بسیار گران و پیشرفته، ده‌ها عنصر مصنوعی ساخته شده است که بعضی از آن‌ها در صنایع گوناگون و مخصوصا توسعه‌ی دانش و فناوری کاربرد دارد. لازم به ذکر است که عناصر مصنوعی به دلیل تراکم بسیار ذرات زیراتمی، بسیار ناپایدار هستند. یعنی عمر آن‌ها در حدود کسری از ثانیه است!
آن چه فناوری نانو را از چنین فناوری‌هایی متمایز می‌کند، گستردگی بسیار زیاد فناوری نانو در همه‌ی صنایع از مهندسی الکترونیک، مکانیک، کامپیوتر و هوافضا گرفته تا کشاورزی و دام ‌پروری و حتی علوم پزشکی، داروسازی و زیست‌فناوری است.

موضوعات مرتبط: نانو تکنولوژی
برچسب‌ها: نانوتکنولوژینانو تکنولوژیآموزش نانوnanoir
[ شنبه 3 خرداد 1393 ] [ 18:30 ] [ Admin ]

بیشتر اندازه های اطراف ما در مقیاس ماکرو هستند؛ یعنی اندازه هایی دارند که برای ما قابل درک اند.اما تعداد اجزای پیرامون ما که اندازه هایشان به قدری بزرگ و یا به اندازه ای کوچک است که حتی از حیطه درک ما خارج هستند نیز کم نیست. دانشمندان برای قابل فهم کردن این این اندازه ها ازروش نمادگذازی علمی استفاده کرده اند. با این وجود برای درک اندازه های خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نیازمند ضرب و تقسیم این مقیاسها برای تبدیل آنها به مقیاسهای قابل درک می باشیم. در گذشته های دور،انسانها با اندازه گیری آشنا نبودند؛ اما پس از مدتی نیاز به اندازه گیری را درک کردند. یکی از اولین کمیتهایی که توسط انسانها اندازه گیری شد، طول و درازا بود. مقیاس و وسایل اندازه گیری در آن زمان،محدود به طول دست، ساعد و ... بود. انسانها رفته رفته نیاز به وسایل و یکاهای استاندارد اندازه گیری را احساس کردند. از این رو با پیشرفت دانش انسانها، واحدهای استاندارد و وسایل اندازه گیری نظیر متر ساخته شدند. 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

مقدمه 
هیچ کس نمی داند که پیشینیان ما چه زمانی فهمیدند که نیازمند اندازه گیری بعضی چیزها هستند؛ اما گویا یکی از اولین کمیتهایی که توانستند آنرا اندازه بگیرند، فاصله یا طول بود. انسانها در ابتدا با استفاده از اعضای بدن خود این کمیت را اندازه گیری می کردند. طول ساعد، طول پا و طول دستهای بازشده ازهم، اولین مبنا(واحد)های اندازه گیری بودند. اندک اندک با پیشرفت زندگی انسان و افزایش شناخت او از طبیعت و محیط اطرافش، واحدهای اندازه گیری نیز دقیقتر شدند. امروز دستگاه های اندازه گیری معینی تعریف شده اند و همگی ما از واحدهای مشخصی(استاندارد) استفاده می کنیم.

یک نانومتر چقدر کوچک است؟
متر، یکی از شناخته شده ترین واحدهای اندازه گیری طول است. این اندازه به حدی شناخته شده است که به راحتی می توانیم با طول یک گام بلند آنرا نشان دهیم. بیشتر آنچه که ما به طور روزمره با آن مواجه هستیم، اندازه ای بین صد متر تا یک صدم متر (سانتیمتر) دارند. در حقیقت زندگی معمول ما در اندازه های بزرگ (ماکرومتری) میگذرد. اما این محدوده، بخش بسیار بسیار کوچکی از اندازه های موجود در طبیعت پیرامون زندگی انسان است. او بر روی کره زمین زندگی می کند که قطری معادل 12760000 متر (12/76 میلیون متر) دارد و موجودات کوچکی (باکتری) به اندازه 0/000001  متر (یک میلیونیم متر) که می توانند به آسانی سلامت و حتی حیات و بقای او را تحت تاثیر قرار دهند. به نظر می رسد که ما در خواندن و نوشتن این اندازه ها هم مشکل داریم، چه برسد به اینکه بتوانیم آنها را به خوبی تصور کنیم!
ریاضیدانان سعی نموده اند که این مشکل را حل کنند. آنها با استفاده از نمادگذاری و ارائه یک روش مقایسه ای، تصور اندازه های بسیار کوچک و بسیار بزرگ را آسانتر نموده اند. ما میتوانیم روش پیشنهادی آنها را با یک آزمایش ساده ارزیابی کنیم. نمیدانم کی و کجا این مقاله را میخوانید، اما اگر پشت یک میز و روبروی نمایشگر یک رایانه نشسته اید، احتمالا میزی که رایانه شما بر روی آن قرار دارد طولی حدود یک متر دارد. اگر طول این میز را 10 بار کوچک کنید، برابر قطر یک سی-دی (لوح فشرده) می شود. اگر قطر لوح فشرده را 10 بار کوچک کنید، برابر قطر یک تیله می شود و اگر تیله را 10 بار کوچک کنید، به اندازه یک دانه نمک درمی آید (شکل 1). حالا اگر دانه نمک را سه مرتبه و هر مرتبه 10 بار بزرگ کنید، می توانید از آن به عنوان میز استفاده نمایید. 
ریاضیدانان برای نمایش این نسبت میان میز و دانه نمک از نماد 3-10 (سه مرتبه و هر مرتبه 10 بار کوچک سازی) استفاده کرده اند. البته آنها از این روش برای توصیف اندازه های بزرگ نیز بهره برده اند. به طور مثال می توان منظومه شمسی با اندازه 1013 متر (13 مرتبه و هر مرتبه 10 بار بزرگنمایی) و کهکشان راه شیری با اندازه 1021 متر (21 مرتبه و هر مرتبه 10 بار بزرگنمایی) را نیز با این روش توصیف کرد. 

filereader.php?p1=main_cd441ecd0d6f8ba51
شکل (1)

حالا که می توانیم اندازه های کوچک و بزرگ بسیاری را تصور کنیم، بد نیست که بدانیم دانشمندان برای بعضی اندازه ها نام مشخصی تعیین کرده اند. به طور مثال،اندازه هایی را که 1000 برابر بزرگتر از متر می باشند، کیلومتر نامیده اند و اندازه هایی را که هزار برابر کوچکتر از متر هستند، میلیمتر می خوانند. جدول زیر برخی از این نامها را مشخص کرده است. 

جدول1.مقیاس های اندازه گیری به همراه نماد علمی

filereader.php?p1=main_4b7087edbe9aeab91

در میان اندازه های کوچک، نانومتر از اهمیت ویژه ای برخوردار است که بعدها بیشتر در مورد علت آن صحبت خواهیم کرد. اما پیش از آن لازم است که درک صحیحی از این اندازه داشته باشیم. برای این منظور می توانیم آزمایش بالا را ادامه دهیم؛ تا آنجا پیش آمدیم که دانه های نمک را به اندازه یک میز بزرگ کردیم. با این بزرگنمایی (1000 برابر)، قطر تارموی شما معادل یک طناب بسیار کلفت خواهد شد، می توانید از گلبولهای قرمز برای تیله بازی استفاده کنید و باکتریها نیز همچون دانه های نمک قابل رویت می شوند (شکل 2).

filereader.php?p1=main_3c2782cfaf02ec08c
شکل (2)
اما هنوز هم نتوانسته ایم یک نانومتر را ببینیم. این بار باکتریهای کوچک نمکین را دوباره 1000برابر بزرگتر می کنیم. باکتریها دیگر آنقدر بزرگ شده اند که می توانید به عنوان یک مبل راحت به آنها تکیه دهید. در این دنیای جدید می توانید با ویروسها تنیس بازی کنید، پروتئینها را به دور انگشتتان بپیچید و اتمها و مولکولهای کوچک را لمس کنید. اکنون می توانید اجسام نانومتری را به اندازه دانه های نمک ببینید(شکل 3). به مقیاس نانو،خوش آمدید.

filereader.php?p1=main_c9a5a03728fe7d98c
شکل (3)

موضوعات مرتبط: نانو تکنولوژی
برچسب‌ها: نانوتکنولوژینانو تکنولوژیآموزش نانوnanoir
[ شنبه 3 خرداد 1393 ] [ 18:18 ] [ Admin ]

یک نانومتر چه مقدار کوچک است؟ یکی از راه های پی بردن به مقیاس نانو این است که از مقیاس بزرگتر به سمت مقیاس کوچک تر یعنی نانو حرکت کنیم. اگر از اندازه ی 5/1 متر،شروع کنیم به کوچک شدن و هزار بارکوچک شویم، به حدود 1 میلی متر(اندازه تار مو) میرسیم و اگر 100 بار دیگر کوچک شویم،این بار به حدود 10 میکرومتر (اندازه گلبول قرمز) میرسیم؛ اگر 10 بار دیگر کوچک شویم، به حدود 1 میکرومتر(اندازه ی هسته سلول) میرسیم؛ اگر10 مرتبه دیگر کوچک شویم به اندازه ی 100 نانو متر میرسیم (اندازه رشته های کروموزوم) و اگر این بار 10 برابر کوچک شویم به 10 نانو متر (اندازه ی رشته های دی ان ای) میرسیم؛ بار دیگر 10 مرتبه کوچک میشویم ؛ اکنون ما به اندازه ی اتمهای 1 نانومتری کربن رسیده ایم!

 

 

 

حسن کچل قصه ما ،دانش آموزی باهوش و بسیار پر مطالعه بود. یک روز در حین مطالعاتش به واژه نانو فناوری برخورد کرد؛ حسن کچل تلاش زیادی کرد تا بفهمد نانو فناوری یعنی چه؟ ولی چیز زیادی دستگیرش نشد تا این که توی اینترنت، سایت باشگاه نانو را پیدا کرد. نانو فناوری یعنی کار با مواد، در ابعاد مولکولی یعنی حدود نانو متر؛ اینجا بود که یک سوال دیگه براش پیش اومد؛ یک نانو متر یعنی چه؟ در همین حین بود که حسن کچل شروع کرد به کوچک شدن! آهان یادم رفت که بگم قد حسن کچل 5/1 متر بود؛ او حدود 1000 بار کوچک شد و به حدود 1 میلی متر و به اندازه تار موی دوستش رسید! یه بار دیگه کوچک شد؛ این بار حسن کچل ،100 بار دیگه کوچک شد و شد حدود 10 میکرومتر و افتاد روی گلبول قرمز! حسن کچل 10 برابرکوچک شد؛یعنی حدود 1میکرومتر و شروع کرد با هسته سلول فوتبال بازی کردن! بعد از کلی ورزش، تصمیم گرفت که باز هم کوچک بشه؛ پس 10 بار دیگه کوچک شد و به حدود 100 نانو متررسید. حسن کچل میان رشته های کروموزوم گیر افتاد شروع کرد به کمک خواستن ولی کسی نتونست کمکش کنه ،برای همین مجبور شد که 10 بار دیگه کوچک بشه به اندازه حدود 10 نانو متربرسه. حسن کچل متوجه شد روی یک نردبان قرار داره، ولی در حقیقت اون نردبان نبود... رشته های دی ان ای بود!حسن کچل بازم کوچک شد،10 بار دیگه؛ اونجا بود که به اتم های کربن رسید. بالاخره حسن کچل فهمید 1 نانو متر چقدر کوچکه!


موضوعات مرتبط: نانو تکنولوژی
[ شنبه 23 فروردين 1393 ] [ 16:31 ] [ Admin ]

برخی از خوراکی‌ها در صورت ترکیب بامواد غذایی دیگر می‌توانند خواص درمانی چندین برابر کسب نمایند.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

برخی از مواد غذایی برای اثربخشی بهتر و تأثیر بالاتر خواص درمانی لازم است درهنگام مصرف با همدیگر ترکیب شوند، از جمله این خوراکی‌ها اسفناج و لیمو می باشند.
 
گفتنی است، اسفناج دارای مقدارقابل توجهی آهن است که مصرف لیمو در غذا به همراه آن سبب جذب بیشتر آهن توسط بدن فرد می‌گردد.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند، یکی از سبزی‌های بسیار مفید برای بدن گوجه فرنگی است که  دارای خواص ضد سرطانی فراوانی است، پزشکان توصیه می‌کنند برای افزایش خواص ضد سرطانی گوجه فرنگی افراد آن را به همراه روغن زیتون مصرف نمایند.
 
مصرف روغن زیتون به همراه گوجه فرنگی سبب کاهش "کلسترول بد خون"، "کاهش فشار خون " وهمین طور جلوگیری از رشد "سلول‌های سرطانی "می شود.
 
پژوهشگران در یک تحقیق منحصر به فرد همچنین دریافته‌اند که مصرف ماهی و پودر کاری به همراه همدیگر نیز می‌تواند سبب افزایش سلامت قلب و "جذب امگا سه "بیشتر ماهی توسط بدن شود این ترکیب همینطور می‌تواند سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان در افراد شود.
 
 
منبع : باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: ماهیگوجه فرنگیآهنفشارخونکلسترولاسفناج
[ جمعه 23 اسفند 1392 ] [ 18:32 ] [ Admin ]
دانشمندان خوردن دارچین را با برخی خوراکی‌ها به نسبت برخی دیگر برتر می‌دانند زیرا معتقد هستند در این حالت خواص دارچین چندین برابر می‌شود.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

مصرف دارچين از قديم در طب سنتي رايج بوده و در درمان بسياري از مشكلات مانند فشار خون، قندخون بالا و همينطور مشكلات مربوط به كليه مورد استفاده قرار مي گرفت.
 
گفتني است، امروزه دارچين به انواع حالات مصرف مي شود، مانند خميردندان دارچيني، آدامس، انواع شيريني ها، خرما با طعم دارچين و ساير مواد غذايي اما بهترين نوع براي خوردن، چاي دارچيني است.
 
بررسي‌ها نشان مي دهند، چاي دارچيني به دليل سهولت هضم در بدن مي تواند حجم بيشتري از دارچين را به بدن برساند و به همين دليل توصيه مي شود افراد از چاي با طعم دارچين در رژيم غذايي خود بهره ببرند.
 
دانشمندان براي استفاده‌ي موثرتر از خواص دارچين مصرف تازه آن را توصيه مي كنند.
 
گفتني است، افراد باردار، مادران شيرده و افراد مبتلا به مشكلات "دستگاه گوارش" بايد براي مصرف دارچين با پزشك مشورت نمايند.
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: دارچينگوارشرژيم غذاييآدامس
[ سه شنبه 22 بهمن 1392 ] [ 22:15 ] [ Admin ]
صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 ... 33 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.امیدوارم از وبلاگم خوشتان بیاید.در این جا می توانید از آخرین دانستنیها و مطالب علمی بهره مند شوید.نظرهم یادتون نره ****لطفا به علت بروز بودن وبلاگ به صفحات دیگر هم سری بزنید****
برچسب‌ ها
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 51
بازدید هفته : 95
بازدید ماه : 324
بازدید کل : 50341
تعداد مطالب : 328
تعداد نظرات : 11
تعداد آنلاین : 1

spanstyle { position:absolute; visibility:visible; top:-50px; font-size:15pt; font-family:Verdana; font-weight:bold; color:#cc0000; } BODY { width:100%;overflow-x:hidden;overflow-y:scroll; } -->

کد حرکت متن دنبال موس . دریافت کد حرکت متن

.

کد کج شدن تصاوير

.
. . .. . .